-
Čas přípravy10 min
-
Doba vařeníN/A
-
Porce8
-
Celkový čas10 min
Italský salát Caprese
Tento italský salát Caprese je jedním z nejjednodušších receptů na saláty se kterými se setkáte. K jeho přípravě vám stačí doslova 3 kroky a máte hotovo. Díky rajčatům je salát zdravý, podle Healthline jsou hlavním zdrojem antioxidantu lykopenu, který snižuje riziko srdečních onemocnění a rakoviny.
Co je to italský salát Caprese?
Pravděpodobně jste Caprese salát viděli v menu v restauraci nebo jste na něj na internetu narazili, ale co to znamená? Podle autentické italské restaurace Vero Amore znamená Caprese salát doslova “salát z Capri”. Je to perfektní italské jídlo, protože použité suroviny vytvářejí italskou trikoloru. Do tohoto salátu se dokonce nemusí přidávat dresing, ocet nebo olej. Postačí vám pouze tři ingredience: rajčata (červená), mozarella (bílá) a bazalka (zelená). Salát Caprese je vhodný jako předkrm nikoli hlavní chod.
Suroviny pro salát Caprese
Já do svého receptu používám:
- rajčata
- listy bazalky
- mini mozarellové kuličky
- olivový olej
- balzamikový ocet
- sůl a pepř
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nutrition
na 1 porci
- Daily Value*
-
Kalorie: 107 kcal
-
Bílkoviny: 5 g
-
Tuky: 7 g
-
Cukry: 3 g
Directions
Nejprve je potřeba si rajčata nakrájet na libovolně veliké kousky a bazalku na tenké proužky.
Ve velké míse smíchejte veškeré suroviny a nakonec salát osolte a opepřete podle chuti.
Conclusion
Tento salát Caprese je nejlepší studený, proto jej nechávám zhruba 20 minut odpočinout v lednici než jej servíruji.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Italský salát Caprese (svěží a lehký)
Ingredients
Follow The Directions
Nejprve je potřeba si rajčata nakrájet na libovolně veliké kousky a bazalku na tenké proužky.
Ve velké míse smíchejte veškeré suroviny a nakonec salát osolte a opepřete podle chuti.
Leave a Review